Tegenwoordig heeft een van de vier kijkers een smart tv in huis. En dat is niet zonder reden. Smart tv’s kunnen via wifi of een ethernetkabel verbonden worden met het internet, wat meteen een pak meer mogelijkheden oplevert dan bij een traditioneel toestel. De verwachting is dat alle tv’s op termijn smart tv’s worden. Je kunt er namelijk niet alleen (digitaal) televisie mee kijken in een verbluffende kwaliteit, je kunt er ook online mee gaan, net als met je smartphone of tablet. Via 1001 applicaties en extra functionaliteiten creëer je de meest persoonlijke tv-ervaring ooit.

Helemaal mee met een slimme tv

Een smart tv verbindt zich via wifi of een netwerkkabel met het internet. Hoewel elke fabrikant een andere benaming gebruikt en een ander platform gebruikt, zorgen ze in principe via gelijkaardige smart-apps allemaal voor een snelle internetervaring op je televisie. De toepassingsmogelijkheden zijn ongekend en blijven met nieuwe apps uitbreiden. Video en muziek streamen? Games, sport-apps of nieuws-apps downloaden om je toestel uit te rusten met je favoriete content? Het kan allemaal.

Kies in ieder geval voor een smart tv met een snelle processor: hoe hoger de verwerkingssnelheid van je televisie, hoe sneller je kunt schakelen tussen de verschillende aps.

Je tv wordt een entertainmentcentrum

Smart tv’s laten toe om apps te installeren en internetdiensten te raadplegen. Gewoon even in Tizen (Samsung) of de Google Play Store duiken om je favoriete fitness-, nieuws- en entertainment-apps te downloaden. Er gaat al snel een wereld voor je open! Raadpleeg YouTube, Facebook of Twitter, stream films via Netflix of Amazon TV en ga zo maar een tijdje door. Ook je favoriete muziek downloaden, online de krant lezen en gamen, is perfect mogelijk.

Cross-device content delen

Je smart tv gebruiken als verlengstuk van je smartphone of tablet? Daar dachten wij ook meteen aan! Met een click breng je bijvoorbeeld foto’s van je mobiel toestel naar je tv en omgekeerd. Het is trouwens perfect mogelijk om films af te spelen die zijn opgeslagen op je computer. Dit alles gaat trouwens heel intuïtief en gemakkelijk: gebruiksgemak primeert! Er zijn zelfs afstandsbedieningen die toelaten om je smart tv aan te sturen via voice control of met gebaren. Er zijn tevens afstandsbedieningen met een geïntegreerd touchpad.