Viera Connect (voorheen: Viera Cast) van Panasonic is een smart-concept dat perfect illustreert hoe de Smart TV-wereld continu in beweging is. Wat ooit begon als een online platform voor het bekijken of huren van online video’s, werd later uitgebreid met Viera Market, - een platform om extra applicaties te downloaden voor een gebruikservaring op maat - en is nu zelfs uitgegroeid tot een volwaardig smart-platform.

Android van Google en iOS van Apple blijven natuurlijk de grote spelers op de markt als het aankomt op apps, maar Viera Connect/Smart Viera hoeft zeker niet onder te doen.

Ommekeer in 2011

De grote ommekeer voor het platform kwam zes jaar geleden. Tot dan was de smart-ervaring die Panasonic bood, slechts een B-versie van wat je met Sony, Samsung en LG allemaal kon. Het beschikbaar maken van accessoires als gamepads, joysticks en 3D-brillen betekende een stap voorwaarts, aangezien dit het ‘interactieve’ potentieel van Smart TV’s in de kijker plaatste.

Daarnaast was ook het ‘Developer’s Portal’ een doorbraak. Dit platform liet third-party app-developers toe om apps te creëren voor het Smart Viera-platform. Hierdoor groeide de beschikbare content exponentieel.

TV als multimediaplatform

Panasonic Viera Connect/Smart Viera geeft je Panasonic TV een nieuwe dimensie: je ervaring kan namelijk worden uitgebreid met muziek- en videodiensten, social media en apps. Bovendien geeft het je toegang tot een ruim assortiment games, die je kan spelen zonder te installeren. Dat gebeurt gewoon via het internet vanaf een externe server.

Smart Viera

Met een Panasonic TV met Vierra Connect/Smart Viera wordt een pc of laptop helemaal overbodig in de woonkamer. Deze TV’s ondersteunen Flash en HTML5, en dat betekent concreet: internetten op een groot scherm! De Viera Touch Remote of de smartphone-app laten toe om comfortabel te surfen vanuit je zetel.