Uw expert in beeld, geluid, foto & video!

Hifinesse Blog

Uw expert in beeld, geluid, foto & video

 • Waarom kiezen voor een Sony camera?

  Sony is al jaar en dag een gerenommeerd merk op het gebied van consumentenelektronica. Hoofdzakelijk scoort het Japanse merk hoog op televisies en audioapparatuur, maar de laatste jaren winnen de Sony camera’s ook meer en meer aan belang.

  Lees verder

 • Actieve of passieve speakers: de feiten op een rij

  De ene luidspreker is de andere niet. Zo heb je bijvoorbeeld stereospeakers en surroundspeakers, verschillende soorten speakers (denk aan vloerstaande speakers, satellietspeakers, televisiespeakers en subwoofers), en natuurlijk ook actieve en passieve speakers. Het verschil? De manier waarop de luidspreker communiceert met de receiver of de versterker waar deze mee wordt aangestuurd.

  Actieve luidsprekers beschikken over een eigen versterkermodule, passieve luidsprekers hebben een losse versterker nodig.

  Lees verder

 • De geschikte lens voor je camera: van primelens tot macrolens

  In een voorgaand artikel leerde je reeds kennismaken met de parameters die van belang zijn bij de aanschaf van een nieuwe lens voor je camera. Hier kwamen de termen ‘brandpuntsafstand’ en ‘diafragma’ aan bod. In dit artikel bouwen we verder op de verschillende types lenzen die er bestaan en welke lens je dient te gebruiken in welke situatie.

  Lees verder

 • Alles wat je moet weten voor je speakers gaat kopen

  Zijn je speaker aan vernieuwing toe, maar vind je in het uitgebreide aanbod je weg niet meer? Dat begrijpen we maar al te goed. Er zijn namelijk veel zaken om rekening mee te houden, zoals bijvoorbeeld wattage, impedantie en weerstand. Tel daarbij dat luidsprekers verkrijgbaar zijn in verschillende vormen, kleuren en formaten, en je gaat al snel met de handen in het haar zitten.

  Wij vertellen je in dit dossier alles wat je moet weten voor een systeem dat klinkt als muziek in de oren.

  Lees verder

 • De subwoofer: cruciaal voor de kwaliteit van je installatie

  Heb je een nieuwe geluidsinstallatie in huis gehaald, maar beschik je voorlopig nog niet over een subwoofer? Dat is een gemiste kans! Subwoofers kunnen de kwaliteit van je installatie namelijk drastisch verbeteren. Een subwoofer haalt lage tonen waar andere speakers niet bij kunnen, wat zorgt voor een betere geluidservaring.

  Veel hangt af van de ruimte waarin je systeem geplaatst is, maar in de meeste gevallen ben je wel degelijk gebaat bij een subwoofer.

  Lees verder

Onderdelen 1 tot 5 van totaal 110

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 22